2020’NİN EN POPÜLER MESLEKLERİ HANGİLERİ?

2020’NİN EN POPÜLER MESLEKLERİ HANGİLERİ?

Bu yazımızda 2020’nin en popüler meslekleri hangileri olacak ve ileriki yıllarda en çok ihtiyaç duyulacak popüler meslekleri sizlerle paylaşmak istedik. Günümüzün meslekleri gelişen teknolojiyle beraber geçmişten bugüne kadar değişmiştir ve bu değişimle birlikte, farklı meslekler ortaya çıkmaya başlamıştır. Özellikle bilişim sektöründeki gelişmelerle öğrenciler eğitim almak için bu alana yönelmekte ve gelecekte refah düzeyi yüksek, gelirleri tahmin edici işlerde çalışmayı ummaktadırlar.

Geçmişte olduğu gibi hala mühendislik, tıp ve mimarlık gibi alanlar oldukça revaçta olsa da herkesin bu alanlara yönelmesiyle birlikte mezun sayısı artmakta ve yeterince istihdam alanı yaratılamamaktadır. Bu nedenle öğrenciler mezun olduktan sonra iş bulma ve gelecek kaygısı yaşamayacakları alanlara yönelmek istemekte ve bu amaçla araştırmalar yapmaktadır. Bu yazımızda 2020 ve ileriki yıllarda en çok ihtiyaç duyulacak popüler meslekleri sizlerle paylaşmak isteriz.

  • MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRİCİSİ

Mobil uygulama geliştiricileri, yenilikçi ve yaratıcı yazılımlar geliştirerek modern teknolojinin ihtiyaçlarına yanıt vermektedir. Günümüzde hemen hemen herkesin elinde bir cep telefonu veya tablet bulunmakta, sanal ortamda insanlar nerdeyse her işlerini kolayca halleder hale gelmektedir. Bu cihazlarda insanların ası işlerini kolaylaştıran mobil uygulamalar, bu işi yapan geliştiriciler tarafından hazırlanmakta IOS, Android formunda yeni sürümler olarak sunulmaktadır.

  • GENETİK MÜHENDİSİ

Genetik Mühendisliği, genetik ve kalıtım bilimi olarak da geçmekte, biyolojik organizmaları inceleyen ve genlerin sağlıklı çoğalmasını ve aktarılmasını sağlayan bir bilim dalıdır. Buna dair araştırmalar yaparak genlerin araştırılması, iyileştirilmesi ve yeni fonksiyonlar kazandırılmasını amaçlamaktadır. Teknolojinin ve bulunduğumuz çağın genlere ve gelecek kuşaklara zararlarını araştırıp, yaşlanma ve hastalıkları geciktirici araştırmalar yapan gelecekte en çok ihtiyaç duyacağımız alanlardan biridir.

  • BİYOMEDİKAL MÜHENDİSİ

Biyomedikal mühendisi, tıp dünyasındaki sorunlara mühendis perspektifiyle bakarak bu sorunların çözümünü sağlayan ve tıbbı iyileştirmeye yönelik araştırmalar yapan bir alandır. Biyomedikal mühendisliğin alanı oldukça geniştir. Bu bağlamda yapılan araştırmalarla tıp üzerine farklı cihazlar ve yeni buluşlar elde edilebilir, mevcut var olan sistemler iyileştirilerek geliştirilebilir. Bunlar arasında diyaliz makineleri, kan pompalayan cihazlar, kalp pilleri, mekanik yapay organlar, EKG cihazları ve ultrason aletleri gibi pek çok cihaz bulunur.

  • MOLEKÜLER BİYOLOG

Moleküler biyoloji, hücre bilimi üzerine araştırmalar ve deneyler yapan ve özellikle yurtdışından günden güne daha çok ihtiyaç duyulan bir alandır. Gelecekte yüksek kazançlar elde edilebilecek olan bu alan, hücre ve moleküller üzerine araştırmalar yaparak arasındaki pozitif değişimleri inceler ve bileşen faaliyetlerine göre yeni gelişmeler araştırmaya odaklıdır. DNA sıralama, RNA incelemeleri ve klonlama gibi alanlar ilgili çalışmalar yapan moleküler biyologlar, yurtdışında ayda 10 bin dolar civarı kazanmaktadırlar.

  • VERİ BİLİMCİ

Data mühendisi olarak da geçen veri bilimciler, çeşitli kaynaklardan gelen verileri toparlayan ve düzenleyen, yeniden çözüme kavuşturan kişilerdir. Özellikle bilgisayarla ilgili öğrencilerin yöneldiği bu alan, Pyton ve Java tarzı uygulamaların program dilini, matematiksel yazılımları bölümlerinde uzmanlık gerektirir.

  • GIDA KİMYAGERİ

Geleceğin bir diğer popüler mesleği olan gıda kimyagerliği, yiyecekleri oluşturan moleküllerin yapı taşlarını inceler ve elde edilen verilerle sağlıklı ve işlenmemiş gıda elde etmeye uğraşır. Gıdaların hazırlanması, korunması, besin değerlerini kaybetmeden muhafaza edilmesi gibi alanlarda iyileştirmeler yaparak gıda nedenli hastalıkların ve hormonun önüne geçmeye çalışmaktadırlar. Daha çok laboratuvarlarda, çiftlik ve tesislerde çalışma alanı olan gıda kimyagerliği, geleceğin en çok getirisi yüksek ve popüler mesleklerinden biridir.

  • MEKATRONİK MÜHENDİSİ

Mekatronik mühendisliği, ülkemizde henüz gelişmemiş olsa da yurtdışında geniş bir alana yayılmış, gelecek vadeden alanlardan biridir. Tıbbi cihazlar, robotlar, insansız taşıt yapımı ve insan makine üzerine araştırmalar yapan Mekatronik mühendisliği, bilgisayar, elektrik elektronik ve makine mühendisliğinin bir karması niteliğindedir.

  • ELEKTRONİK HABERLEŞME MÜHENDİSİ

Elektronik haberleşmede kullanılan sistemlerin bakım, onarım, tasarım ve geliştirmesine yönelik çalışmalar yapan bu alan, gelecekte de en çok ihtiyaç duyulacak mesleklerden biridir. Bilim ve matematikten yardım alarak elektronik ekipmanların incelenmesi, gelişen teknolojiye ve ihtiyaçlara uyum sağlaması hedeflenmektedir.

  • EPİDEMİYOLOG

Her ne kadar söylenişi zor olsa da epidemiyologlar insan hastalıkları ve salgınları ele alan, nedenlerini etki alanlarını ve sonuçlarını araştıran bir bilim dalıdır. Bu araştırmalardan sonra hastalıkların ilerlemesini ve bulaşıcılığını önleme amaçlı araştırmalar yaparak, tedavi yöntemlerini geliştirmeye çalışır. Bu alanda eğitim uzun ve kapsamlı bir süreç olduğundan epidemiyolog olabilmek için en az mastır seviyesinde bir eğitim almak gerekir. Eğitimler bittikten sonra hastaneler, sağlık kuruluşları, hükümetlerin araştırma merkezleri gibi yerlerde çalışarak mesleklerini icra edebilirler.

2020’nin en popüler mesleklerini icra eden kaliteli bireyler olmak için, kariyeriniz ve vizyonunuzla fark yaratabilmek için gereken tüm desteği vermeye her zaman hazırız. Yurtdışın da kaliteli okullara başvuru ve kabul şartları, üniversite ücretleri, İngilizce dil okulları, yurtdışında eğitim, öğrenci vizesi vb aklınıza gelebilecek tüm konular hakkında ücretsiz danışmanlık hizmetimizden faydalanabilir, UNIEDU Yurtdışı Eğitim bünyesindeki uzman eğitim danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

INSTAGRAM